Titlul paginii web

 
 

Rinocerii sunt pe cale de disparitie din cauza braconajului

Grupurile pentru protectia animalelor si UN au concluzionat ca rinocerii africani sunt in pericol din cauza grupurilor din ce in ce mai numeroase de tip mafiot, care fac comert ilegal cu cornurile animalelor, precizeaza Reuters.

Ingrijorarea principala este legata de faptul ca patru din cele cinci specii de rinocer sunt acum pe cale de disparitie din cauza braconajului.

Vanzarea pe piata internationala a cornurilor de rinocer a fost interzisa pentru a proteja specia de la disparitie, insa cererea este inca mare mai ales in Asia si Orientul Mijlociu (Yemen), unde sunt folosite ca medicamente sau sa simbol al bogatiei. Faptul ca exista persoane care ar da oricat in schimbul unui corn de rinocer este principalul motiv pentru care braconajul nu a putut fi stopat.

China este principala piata din Asia pentru coarnele de rinocer; aici, ele au fost folosite de-a lungul istoriei pentru remedii medicale, dar si pentru confectionarea de obiecte decorative (nasturi, ace de par, catarame, talismane, figurine, etc.).

foto: corbis.com''Situatia din Congo si Zimbabwe ne preocupa in mod special'', a afirmat Steven Broad, director executiv al TRAFFIC, un grup care monitorizeaza comertul ilegal cu animale salbatice, si dovada pentru asta stau datele obtinute: intre anii 2003-2005, populatia de rinoceri din Congo a fost redusa la 40%, iar in Zimbabwe la 1/3. Cel mai mare pericol ramane cererea de cornuri de rinocer si efectul acesteia, anume cresterea comertului ilegal in perioada 2000-2006; aceasta crestere s-a datorat si modurilor din ce in ce mai soficticate de operarea a grupurilor asiatice in Africa.

Intr-un articol de saptamana trecuta anuntam hotararea oficialitatilor din Zimbabwe de a taia cornurile rinocerilor, in speranta ca aceasta masura va stopa braconajul. Alte masuri luate presupun colaborarea tarilor africane, si nu numai, pentru a controla cu strictele rutele pe care se stie ca se face contrabanda.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one