Titlul paginii web

 
 

Kipunji - O noua specie de maimute este deja pe cale de disparitie

O noua specie de maimuta este amenintata cu extinctia la numai 3 ani dupa ce a fost descoperita in Tanzania, anunta mai multe grupuri conservationiste, citate de Reuters.

Maimuta numita Kipunji a fost identificata in padurile din Muntii Udzungwa din Tanzania abia in anul 2005. Testele ADN realizate un an mai tarziu au confirmat ipoteza zoologilor care sustineau ca se afla in fata unei specii complet necunoscute.

Un raport Wildlife Conservation Society (WCS) anunta, insa, ca descoperirea este un vremelnica atata vreme cat intreaga populatie a maimutelor Kipunji este pe cale de disparitie.

"Trebuie sa facem tot ce ne sta in putere pentru a proteja aceasta specie rara cat inca mai este timp", a spus Tim Davenport, directorul WCS din Tanzania.

Potrivit cercetatorilor, specia este grav amenintata de masivele defrisari din zona si de transformarea fostelor terenuri impadurite in suprafete agricole. Pierderea micului habitat al maimutelor Kipunji va duce iremediabil la disparitia acestora, sustin specialistii. Oficialii WCS cer ca specia sa fie inclusa pe lista animalelor grav periclitate pentru ca masuri imediate de protejare a acesteia sa fie luate de catre guvernul tanzanian si organismele internationale.

In prezent, numarul total al maimutelor tanzaniene este de 1.117 indivizi, care traiesc pe o suprafata de numai 18 kilometri patrati. Animalele traiesc in circa 38 de grupuri a cate 15-39 de exemplare.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one