Titlul paginii web

 
 

Copilul si cainele

Sosirea unui copil, care fara indoiala, modifica echilbrul familial, poate fi o sursa de stress pentru cainele dumneavoastra. O buna gestionare a acestei situatii este indispensabila pentru a avea deplina securitate a copilului dumneavoastra si, bineinteles, a animalului dumneavoastra favorit.
Fiecare animal va reactiona intr-un fel propriu la un asfel de eveniment ; daca cainele este obisnuit cu copii de toate varstele de mic, daca are un caracter echilibrat si un nivel de dominatie bine stabilit in sanul familiei, atunci nu va fi nici o problema.
Problemele apar la cainii cu anxietate, impulsivi sau dominanti. Nu trebuie sa uitam ca un caine are instincte de vanatoare si daca nu este obisnuit cu copii mici, ii poate considera ca pe o prada. Regula de baza este ca nu trebuie sa lasam niciodata un copil mic singur cu un caine, indiferent de caracterul sau rasa cainelui.
In timpul graviditatii trebuie diminuata atentia acordata cainelui pentru ca acesta sa se obisnuiasca treptat cu noua situatie. Cand copilul s-a nascut si a crescut, putem acorda atentie sporita cainelui atunci cand este in prezenta copilului ; cainele va face aceasta asociere si atunci atitudinea sa fata de copil va fi pozitiva.
Prudenta trebuie insa sa ne insoteasca tot timul ; un copil poate interpreta in mod gresit comportamentul unui caine si nici sa nu inteleaga avestismentul acestuia cand este agasat de o joaca ce nu ii e pe plac. Copilul, la randul sau trebuie invatat ca animalul nu este o papusa pe care poate sa o contorsioneze cum vrea el. Dea asemenea trebuie sa fie sfanta regula ca un caine care se odihneste sau mananca nu trebuie deranjat.
Cainele trebuie sa fie tot timpul vaccinat si deparazitat ; in acelasi timp trebuie sa nu lasam cainele sa linga copilul. Acesta poate dezvolta o alergie a carei singur remediu este separarea de caine.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one