Titlul paginii web

 
 

Copiii au nevoie de contactul cu animalele

Copiii iubesc animalele. Cercetatorii sustin ca micutii pot face diferenta intre obiecte si animale inca din primele saptamani de viata. Tot ce se poate misca independent si ce are o fata blanda sau haioasa atrage imediat atentia copiilor.

Respectul si dragostea fata de animale, plante si mediul inconjurator ajuta la dezvoltarea pozitiva a acestora. Tocmai acum, in zilele noastre, cand violenta si criminalitatea ating cote nelimitate, ingrijoratoare, protectia si afectiunea pe care le ofera un  animal sunt foarte importante pentru un copil, acesta simtindu-se astfel mai in siguranta. Oamenii au o mare responsabilitate fata de natura. Acest lucru trebuie insuflat si celor mici. Daca actionam impotriva naturii, actionam impotriva noastra.

Copiii iubesc animalele, dar ceea ce nu cunosc nu pot iubi: televizorul si jocurile pe calculator nu vor putea inlocui niciodata relatia cu un animal de casa, indiferent ca e rozatoare, reptila, papagal, caine, pisica sau cal.

Este adevarat ca nu oricine isi permita sa achizitioneze un astfel de animal sau nu are conditiile necesare pentru a-l creste. De aceea exista gradinile zoologice sau parcurile pentru animale. Prezenta speciilor de animale de la noi din tara si a acelor din gospodariile din sate este foarte importanta: copiii trebuie sa stie, printre altele, ca laptele provine de la vaci, iar acestea nu sunt mov.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one