Titlul paginii web

 
 

Bufnita nordica patata este pe cale de disparitie in Canada

Oficialii din British Columbia au hotarat ca toate exemplarele de bufnita nordica patata gasite sa fie prinse si duse la un centru special. Desi tardiva, masura vine in ajutorul pasarilor aflate pe cale de disparitie, prin inscrierea lor intr-un program de inmultire controlata, primul din lume dedicat acestei specii.

Inainte ca masura sa fie dupa la indeplinire insa, programul trebuie mai intai sa primeasca fonduri guvernamentale - intregul program necesita 3,4 milioane de dolari pentru urmatorii 5 ani. Cum un astfel de program a fost aplicat cu success si pentru alte specii de bufnite salbatice, militantii pentru protectia animalelor spera ca fondurile sa fie inaintate cat mai curand cu putinta.
Si ca o ironie a situatiei actuale a mediului, in special din punctul de vedere al defrisarilor si distrugerii habitatelor, ''singurul pericol este ca odata ce au reusit sa creasca numarul exemplarelor de bufnite, sa nu mai aiba unde sa le dea drumul in libertate'', afirma Gwen Barlee, membru al Western Canada Wilderness Committee.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one