Titlul paginii web

 
 

Animalele si alergiile

Pe masura ce plantele si florile revin la viata primavara, la fel fac si simptomele alergiilor. Dar oamenii nu sunt singurii care sufera in aceasta perioada a anului. Plantele care infloresc, iarba si florile pot declansa reactii alergice, numite atopy, la caini si pisici.

Alergia este similara cu febra ridicata de care sufera oamenii. Organismul animalelor reactioneaza la particulele inhalate, precum polenul si praful. Dar, in loc sa stranute, animalele au mancarimi ale pielii, scarpinand-se insistent, lingandu-se si muscandu-se pentru a scapa de starea de disconfort. Ca si in cazul oamenilor, si la animale alergiile sunt ereditare, transmitandu-se la pui.

Lasate netratate, alergiile le vor face pe animale sa se scarpine si sa se linga constant. In incercarea de a face sa se simta mai bine, cainii si pisicile isi pot provoca rani care se pot transforma ulterior in infectii. Daca semnele alergiei apar pe o durata mai lunga de trei luni dintr-un an, medicatia orala poate fi folosita pentru a controla mancarimile. In cazurile mai severe, animalelelor le sunt facute teste de piele pentru a depista care este substanta la care acestea sunt alergice. Veterinarul poate injecta animalului material alergenic in doze foarte mici, pentru a-i fortifica sistemul imunitar. Alte tratamente pentru alergie include imunoterapia, antihistaminicele, steroizi si sampoane medicinale.

Daca suspectati ca animalul dumneavoastra de companie sufera de o alergie de sezon, consultati neaparat medicul veterinar.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one