Titlul paginii web

 
 

Animalele de casa transmit boli sau pot deveni periculoase?

Cea mai buna modalitate de a-i proteja pe copii de muscaturile sau de zgarieturile animalelor de casa este aceea de a le explica celor mici felul in care acestea trebuie tratate. De multe ori, copii exagereaza, nu-si dau seama ca micile vietati sunt chinuite sau ca se simt amenintate si a atunci pot ataca pentru a se apara. Nici unui animal nu ii place sa fie incoltit sau speriat, sa fie deranjat atunci cand mananca sau cand au pui.

Fata de cainii maidanezi sau de pisicile straine, copiii trebuie sa aibe mare grija. Nu orice caine isi doreste sa fie mangaiat. In orice caz, micutii trebuie sa intrebe stapanul animalului daca acestuia ii place sa fie mangaiat sau daca se poate juca cu el.

Preventiv, vaccinati copiii antitetanus. In cazul in care copilul Dvs. a fost muscat, bandajati-i rana si adresati-va de urgenta unui medic.

Animalele de casa sunt purtatori de microbi si de diferite baterii care pot fi periculoase. Din aceasta cauza, ele trebuie consultate periodic de medicul veterinar. Vaccinarile anuale impiedica transmiterea la om a unor boli periculoase.

Copiii micuti sunt foarte curiosi si pun in gura toate lucrurile noi. Aveti mare grija ca acestia sa nu intre in contact cu tavita cu nisip a pisicii, resturile de hrana, bolul cu apa, etc.

Alergiile pot proveni si din cauza parului de animal: inainte de a cumpara un animal de casa este indicat sa faceti un test special pentru alergii.

Cateva reguli de igiena:
- accesul sau contactul cu ladita de nisip a pisicii este strict interzis
- animalul de casa nu are voie sa fie prezent in timp ce familia serveste masa, cu atat mai putin sa se ure pe unul dintre saune.
- inainte de masa si dupa joaca, cel mic trebuie sa se spele neaparat pe maini.
- e bine sa ne aratam afectiunea fata de prietenul necuvantator, este in ordine daca vrem sa-l mangaiem sau sa-l imbratisam, dar asta nu inseamna ca acesta trebuie sa ne linga sau sa ne respire in fata.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one