Titlul paginii web

 
 

5.487 de mamifere sunt pe cale de disparitie

Cel putin 25% dintre mamiferele care populeaza Pamantul sunt pe cale de disparitie, arata ultimul ''recensamant'' realizat de oamenii de stiinta. ''Lista rosie a speciilor amenintate cu disparitia'' arata ca peste jumatate dintre speciile de mamifere de pe Pamant se indreapta sigur catre disparitie, cu precadere primatele care traiesc in Asia. Diavolul tasmanian, mamiferele marine, anumite specii de delfin, dar si aproximativ 366 de specii de amfibieni sunt inclusi pe Lista rosie cu un grad ridicat de extinctie.

Cea mai mare amenintare pentru animale este pierderea habitatului, inclusiv defrisarile. Potrivit studiului, aproximativ 40% dintre speciile de mamifere sunt compromise din cauza expansiunii umane in habitatele naturale ale animalelor, informeaza bbc.co.uk.

Sudul si sud-estul Asiei sunt zonele identificate ca cele mai ''periculoase'', din cauza cresterii rapide a populatiei. Cercetatorii sustin ca este foarte probabil ca in urmatorii ani, sa dispara de pe fata Pamantului mai multe specii de mamifere care isi au habitatul natural in aceste zone.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one