Titlul paginii web

 
 

Capra zapezilor (Oreamnos americanus)

Capra zapezilor are o lungime de 1,2-1,6 m, o coada de 15-30 cm si o greutate de 30-48 kg.
Se intalneste Vestul Canadei, Nordul si Vestul SUA.
Capra zapezilor se hraneste cu iarba, muschi, licheni si ramuri.
Aceasta capra cu par lanos rezista la zapada, gheata, stanci si ghetari.
Copitele caprei sunt mari si ascutite, au margini dure si pernite interioare moi, pentru a adera pe suprafetele alunecoase, iar blana sa exterioara are culoarea alba-galbuie si puful de blana gros si des conserva caldura corpului.
Coarnele sunt ascutite si curbate spre spate, au o lungime de 25 cm si sunt mai groase si mai lungi decat la femele.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one